Ofte stilte spørsmål


For å leie må du ha en smart telefon app;

 1. Last ned appen
 2. Følg instruksjonene og registrer deg
 3. Fyll på kontoen med minimum 49 kroner ved å bruke kort
 4. Lås opp sykkelen ved å skanne QR-koden
 5. Etter hver sesong må du oppdatere ditt medlemsskap


Du har ansvaret for sykkelen inntil den er levert tilbake og låst;

 1. Finn et stasjonsområde – er du usikker synes disse i app
 2. Parker sykkelen på innsiden av grensen på den virtuelle stasjonen
 3. Lukk låsen slik at sykkelen er låst
 4. Fullfør lånet i appen ved å sveipe på klokkesymbolet
 5. Vent på kvittering (ved rett retur skal du motta kvittering)

Har du problemer med å returnere sykkelen du har brukt, vennligst kontakt kundeservice på telefon (74 01 90 80) eller epost (post@levbike.no). Om kundeservice er stengt og du må forlate sykkelen, forsøk å sikre den eller låse den og kontakt oss neste dag.

Vær klar over at du ikke plassere sykkelen i stativer, den kan også bare forlates på sidestøtten så lenge den står innenfor stasjonsområdet.


Levanger Bysykkel er et tilbud med begrenset kapasitet og hensikten er å dele syklene mest mulig. Men det er ingen begrensninger for hvor lenge du kan låne en sykkel – bare vær oppmerksom på kostnadene som følger med!

Hvert lån er gratis de første 15 minuttene, deretter koster det kr 2 hvert kvarter (etter 3 sammenhengende timers lån koster det kr 3 hver kvarter).

Et tips er å parkere i et stasjonsområde av og til ved lange låneperioder, så blir det billigere.


Populære stasjonsområder kan gå tomme for sykler. Vi forsøker å omplassere syklene fortløpende, men et alternativ er å se om det finnes ledige sykler ved andre stasjoner. For å se ett kart med oversikt over stasjoner og angitte området, klikk her!


Levanger Bysykkel kontrolleres hver dag for at syklene skal være sikre og i god stand. Vi utfører vedlikehold daglig.
Du bør likevel se over sykkelen etter feil før du leier den for din egen sikkerhet og sykkelglede. Sjekk særlig dekktrykk og bremser. Før du begynner å sykle bør du justere setehøyden.

Oppdager du en feil eller mangel på sykkelen, vennligst returner den til nærmeste stasjon så fort som mulig. Gjennom app kan du rapportere en feil og hjelpe oss med å raskt reparere den. Etter at en sykkel med feil er returnert kan du ta en annen sykkel, så ofte du vil.

Du kan også kontakte kundeservice på telefon (74 01 90 80) eller epost (post@levbike.no) for å rapportere feilen eller si ifra om andre problemer.


Oppstår det en feil under turen og du ikke kan returnere den til en stasjon tar du kontakt kundeservice på telefon (74 01 90 80). De vil hjelpe deg og du får nærmere instruksjoner på hva du skal gjøre. Om kundeservice er stengt og du må forlate sykkelen, forøk å sikre den eller låse den og kontakt oss neste dag.


Klarer du ikke å lukke låsen ta kontakt kundeservice på telefon (74 01 90 80). Om det er utenfor åpningstidene for kundeservice, forsøk å låse den på annen måte eller ta den med hjem/til kontoret og kontakt oss dagen etter. Vi refunderer leien.


Levanger bysykler bruker ett system verifisert av VISA og MASTERCARD og betalingene skjer via PayEx. Det skal være like trygt å bruke kortet hos oss som alle andre nettbutikker. Du kan lese mer om dette hos vår leverandør på www.payex.no.


Vennligst rapporter problemet umiddelbart ved å kontakte kundeservice på telefon eller epost. Tyveri skal politianmeldes og som lånetaker er dette ditt ansvar. Normalt vil det også påløpe et erstatnnigsbeløp. Les mer om dette i Vilkårene. 

Vilkår for bruk og personvern

Vilkårene gjelder fra 1. august 2018. Vi tar forbehold om endringer.

Levanger Bysykkel er en tjeneste som tilbys av ShareBike AS i samarbeide med Levanger Kommune og Leva-Fro, og skal være til felles glede for alle i Levanger. Sammen må vi forsøke å skape et tilbud som er så godt som mulig. Vi håper du kan hjelpe oss å passe på syklene! Bysyklene er en abonnementsløsning og er regulert med en brukeravtale. For å ta bysyklene i bruk må du ha betalt for abonnement som du gjør via app eller web sidene, akseptere vilkårene/avtalen nedenfor og ha registrert deg med gyldig telefonnummer og korrekt navn/adresse. Ved registreringen må du også fylle opp kontoen din med et minimumsbeløp. Du er ansvarlig for sykkelen du låner og dine omgivelser.

 

Brukerkontrakt, vilkår og personvern:

Jeg inngår med dette følgende abonnent- og leieavtale med ShareBike AS som representant for Levanger Bysykkel:

 1. Jeg er over 18 år, eller har fylt 15 og kan vise til fullmakt fra foresatte.
 2. Ved å inngå denne avtalen forstår jeg eller mine foresatte at man ikke har angrerett og samtykker i at denne avtalen oppfylles fra begge parter slik at reglene om angrerett ved fjernsalg av finansielle tjenester ikke kommer til anvendelse.
 3. Jeg forstår at jeg er personlig ansvarlig for sykkelen når jeg leier den og inntil den er returnert og jeg har mottatt kvittering. Lar jeg andre låne sykkelen mens jeg selv leier den, forstår jeg at jeg selv er ansvarlig for at den blir returnert og behandlet pent, samt påløpt leiekostnad. Ved mistanke om misbruk eller tyveri av min identitet eller telefon plikter jeg å melde fra om dette umiddelbart.
 4. Jeg er ansvarlig for å legge inn og oppdatere informasjonen via denne app knyttet til min registrering.
 5. Jeg skal alltid sykle forsiktig og overholde trafikkreglene, og forstår at jeg er personlig ansvarlig dersom jeg påfører meg selv eller andre skade ved bruk av bysykkelen. Om jeg finner ut at en sykkel ikke er i forskriftsmessig stand, forstår jeg at jeg ikke skal bruke den – og melde fra om dette slik at sykkelen kan repareres. Derfor plikter jeg selv å undersøke sykkelen før jeg leier den.
 6. Abonnement jeg herved kjøper koster penger, og betales før jeg kan bruke tjenesten. Ved registrering aksepterer jeg at et nærmere oppgitt beløp trekkes fra mitt bankkort via PayEx (minimum kr 49), og reserveres for fremtidig bruk av Levanger Bysykkel. Ved hvert lån utover 15 minutter belastes leie i henhold til gjeldende prisliste. Når beløpet er brukt opp forstår jeg at jeg må fylle opp min konto igjen for å fortsatt kunne låne sykler. Jeg forstår at prisene kan bli endret.
 7. Om jeg misbruker ordningen eller bryter reglene forstår jeg at jeg kan bli utestengt fra ordningen og at gjenstående beløp på min konto ikke refunderes.
 8. Etter hver leie er jeg forpliktet til å returnere bysykkelen til et av stasjons-områdene som er merket i denne app og forsikre at den er låst. Mitt lån varer inntil jeg mottar kvittering for retur, og jeg er selv ansvarlig for å se at jeg har fått kvittering når jeg er ferdig med lånet. Mine kvitteringer blir lagret i app, og kan også lastes ned fra websidene levangerbysykkel.no.
 9. Blir sykkelen stjålet mens jeg låner den er jeg erstatningspliktig, og må melde tyveriet til politiet. Kopi av anmeldelsen leveres til Levanger Bysykkel. En lånt sykkel som blir tapt mens jeg har ansvaret for den vil bli fakturert meg med inntil kr 3.000,- avhengig av hva som har skjedd.
 10. Det er ikke tillatt å videreselge tjenesten.
 11. Merverdiavgift på 25% er inkludert i alle priser som er oppgitt for tjenesten. Innbetalte beløp på konto refunderes ikke og overføres heller ikke til neste sesong, men tilfaller Levanger Bysykkel ved sesongslutt.
 12. For tegning av abonnement gjelder følgende vilkår med hensyn til lagring og behandling av personopplysninger som kan knyttes til meg som enkeltperson:
  1. Lagring av data ved tegning av abonnement er underlagt reglene i personopplysningsloven.
   Behandlingsansvarlig og kontraktspart er: ShareBike AS (org nr 996 300 064), Strandveien 33, 1366 Lysaker – sharebike.com
  2. Jeg har i henhold til personopplysningsloven krav på informasjon om hvilke opplysninger om meg som er registrert og som behandles, samt krav på retting og/eller sletting av feilaktige opplysninger. Jeg har også rett til å trekke dette samtykket når som helst, men forstår at personopplysningene mine må lagres så lenge abonnementsforholdet skal være aktivt.
  3. Data som lagres vil ikke bli delt med andre enn de som forvalter og utfører tjenester knyttet til Levanger Bysykkel slik at man kan holde systemet i drift. Kortopplysninger er lagret hos betalingspartner PayEx. Alle data om meg er enten kryptert eller sikret slik at de ikke er tilgjengelig for andre som ikke er tilknyttet tjenesten.

Alt dette bekrefter jeg å ha lest og forstått.

 

Velkommen som bysykkel abonnent!

Ved spørsmål eller behov for hjelp, ta kontakt på post@levbike.no eller på 74 01 90 80 (#6) i kontortiden på hverdager.

Sunn og trygg ferdsel

Sykling forbedrer folks helse og er en enkel, miljøvennlig og ideell daglig transportmåte for alle.

Syklister er sårbare når de beveger seg i samme rom som motorisert trafikk. Derfor bør syklister være ekstra oppmerksomme og alltid overholde trafikkreglene for en trygg og behagelig tur.

Bruk gjerne hjelm om du kan, men det er ikke påbudt.

Sykkel er et kjøretøy og syklister er pålagt å overholde trafikkreglene. Brudd på regelverket kan medføre at du mister sertifikatet for bil om du har dette.

Bruk sykkelveiene og feltene hvis mulig, hvis ikke bruk veier med lav fartsgrense og lite trafikk.

Tenk fremover, vurder farene og reguler farten i forhold til trafikken.

Ustabil eller uforutsigbar sykling kan gjøre at andre trafikanter ikke oppfatter hvor du skal og ii værste fall kan du kollidere. Forsøk å sykle på en stå kurs.

Hold god avstand til fotgjengere, fortauskanter, parkerte og kjørende biler. Husk at dører plutselig kan bli åpnet hvis en bil står parkert.

Syklister bør holde seg så langt til høyre i veibanen som mulig, skal du svinge til venstre vær forsiktig og gi klare tegn og posisjoner deg korrekt i veibanen.

I noen tilfeller, for eksempel på en smal vei eller i ett lyskryss, kan det være nødvendig for en syklist å gjøre krav på veibanen for å være mest mulig synlig.

Vær ekstra oppmerksom når du skal gjennom ett lyskryss, til og med når du har grønt lys.

Posisjoner deg korrekt i veibanen i rimelig tid når du vil svinge til høyre eller venstre.

Indiker tydelig med håndsignaler (strekk ut hånden i retningen du ønsker å svinge) så de andre i trafikken forstår hvor du skal. Skal du svinge til høyre, strekk ut høyre arm tydelig og rett fra skulderen. Skal du svinge til venstre, strekk ut venstre arm tydelig og rett ut fra skulderen. Det kan være lurt å holde armen ute i god tid før du svinger og mens du svinger hvis mulig.

Kjør alltid forbi for eksempel en buss eller taxi på venstre side da det alltid er en høy risiko for ulykker når passasjerer stiger av og på.

Om du skal krysse veien over ett fotgjenger felt, bør du gå av sykkelen og trille den over veien.

Respekter fotgjengere hvis du må sykle på ett fortau eller der hvor det går fotgjengere. 

Sykler du etter det har blitt mørkt er det påbudt med fungerende lys foran og bak på sykkelen.